Hoe lunch jij?

Een boterham als lunch? In het buitenland vinden ze dat vaak maar gek. Toch heeft brood als lunch veel voordelen. Hoe lunch jij? Met brood of wat anders?

Italië

Het is heel erg Nederlands om met brood te lunchen. In het buitenland zijn ze meer van de warme lunch. In Italië bijvoorbeeld wordt er echt tijd uitgetrokken om te lunchen. Of je nu aan het werk bent of niet. Daar worden dan ook warme gerechten bij gegeten als vlees en vis. Een complete maaltijd dus, die bij ons meestal als diner wordt gegeten. De lunchpauze is daar dan ook langer dan in Nederland, want in een half uurtje kun je natuurlijk niet zo’n hele maaltijd naar binnen proppen.

Nederland

In Nederland zijn we praktisch ingesteld en lunchen we vaak met brood. Dat is lekker en gemakkelijk! Je hoeft niet uren in de keuken te staan of in een restaurant te zitten. De uitgebreide lunches bewaren we meestal voor bijzondere gelegenheden.

Als je niet thuis bent tussen de middag, dan koop je gewoon een lekker broodje en eet dat ergens binnen of buiten op. Er is tegenwoordig volop keus aan verschillende soorten brood en beleg. Voor de vitaminen neem je er een lekkere salade of wat fruit bij. Dan nog een sapje of zuiveldrank en je kunt er weer een poosje tegen.

Hoe lunch jij?

Wij zouden graag weten hoe jij luncht. Op zijn Italiaans met een uitgebreide maaltijd in een restaurant of op zijn Nederlands met een broodje op een bankje in het park? En wat eet jij dan? Een soepje, een visschotel of alleen maar een boterham met hagelslag? Deel je lunch met ons en laat het zien op social media door hashtag #lunchbus te gebruiken of door ons te taggen door middel van @Lunchbus. Wij zijn heel benieuwd!

1commentsIn: Uncategorized

Leave a Reply