Feestelijk lunchen op het werk

De feestdagen staan weer voor de deur. Van oudsher dé gelegenheid om gezellig met familie en vrienden bij elkaar te komen, meestal onder het genot van een lekker hapje en drankje. Misschien ook het moment voor een feestelijke bijeenkomst met collega’s, bijvoorbeeld tijdens een lunch.

Druk, druk, druk
In de decembermaand is iedereen druk, druk, druk. Tussen Sinterklaas en Kerstmis moet er altijd een heleboel gebeuren. Thuis als voorbereiding voor de feestdagen en op het werk voor de afsluiting van het jaar. Het is dan meestal moeilijk om een moment te vinden om na werktijd met collega’s bij elkaar te komen voor een feestelijk etentje. Een oplossing hiervoor is om een feestelijke lunch op het werk te organiseren.

Wat gaan we lunchen?
Laat de organisatie van de lunch over aan een of twee medewerkers. De eerste vraag voor hen is natuurlijk: wat moeten we eten? De meeste mensen zullen in de deze periode niet zitten te wachten op een heel zware maaltijd. En uren in de keuken staan onder werktijd is veelal ook niet mogelijk. Bestel dus gewoon lekkere verse broodjes met diverse soorten beleg, koffiebroodjes, salades en fruit. Koffie, thee, wat lekkere sapjes en zuiveldranken erbij en klaar!

Feestelijke aankleding
Het volgende punt is de aankleding. Het moet natuurlijk een feestelijke bijeenkomst worden! Zoek eerst een geschikte ruimte, die groot genoeg is voor iedereen. Vaak zal dit de vergaderruimte zijn. Van zichzelf meestal niet een heel feestelijke ruimte. Dek daarom de tafel met een mooi tafelkleed. Als er geen passend tafelkleed voorhanden is, gebruik dan placemats. Dek met ‘echt’ servies, dus niet met plastic bordjes. Kleed de tafel verder aan met bloemen of kerstversiering en eventueel kaarsen. Misschien staat er al een kerstboom in de ruimte, anders kan er wellicht ook kerstversiering worden aangebracht.

Tijdens de lunch
Tijdens de lunch zorgt u voor gedimd licht en sfeervolle muziek. U staat stil bij afgelopen jaar, maakt plannen voor het nieuwe en eet ondertussen een heerlijk broodje. Eet smakelijk!

2commentsIn: Uncategorized

Leave a Reply