Dag van de Pizza!

Wie houdt er niet van PIZZA? Vandaag kan je ongegeneerd pizza eten, want het is de internationale dag van de pizza.

Pizza’s zijn er in allerlei soorten en maten. Waar vroeger de traditionele pizza Margherita volop werd gegeten, zijn er tegenwoordig allerlei variaties mogelijk. Ook bij De Lunch-Bus kan je terecht voor een overheerlijke pizzasnack. Wil je thuis aan de slag, dan volgt hier een eenvoudig recept voor een pizza salami.

Ingrediënten

  • Pizzadeeg
  • Olijfolie
  • 2 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Italiaanse kruiden (naar smaak)
  • Zeezout
  • Verse peper
  • Mozzarella
  • Salami

Bereiding

  1. Ontvel de tomaten en verwijder de pitjes. Pel de knoflook en sjalot en snij beide vervolgens in kleine stukjes. Snijd de Mozzarella in plakjes. Verwarm de oven voor op 220 graden.
  2. Verhit de olijfolie in een koekenpan. Fruit de knoflook en de sjalot. Doe daarna de tomaten in de pan. Roer de tomaten met een pollepel om zodat er na verloop van tijd een saus ontstaat. Om de saus op smaak te brengen voeg je tomatenpuree, peper, zout en Italiaanse kruiden toe, zoals oregano en basilicum.
  3. Maak van het pizzadeeg een mooie, ronde pizzabodem.
  4. Als de saus een mooie structuur heeft, bedek je hiermee de bodem van de pizza.
  5. Beleg de pizza vervolgens met mozzarella en daarna met de plakjes salami (natuurlijk kun je er nog allerlei favoriete ingrediënten toevoegen).
  6. Zet de pizza 15 tot 20 minuutjes in de oven. Haal de pizza salami uit de oven.

Klaar om aan te vallen! Eet smakelijk!

Volg ons!

Wilt u op de hoogte blijven van de aanbiedingen van de week? Kom een keer in een van onze Lunch-Bussen om de producten te ontdekken, maar elke week worden de aanbiedingen ook bekend gemaakt op onze Social mediakanalen. Volg ons ook op Facebook, LinkedIn, Twitter en Instagram.

Bron:

Alles over Italiaans eten

0commentsIn: Uncategorized

Leave a Reply