Vier Pinksteren met een goed belegd broodje

De maand mei staat bol van de feestdagen, na Bevrijdingsdag, Hemelvaartsdag en Moederdag is het dit weekend tijd voor Pinksteren.

Op de 50e dag na Pasen vieren christenen traditiegetrouw de uitstorting van de Heilige Geest. Voor de meesten van ons betekent het een extra lang weekend waarin tijd wordt gemaakt voor uitstapjes met familie en een uitgebreide lunch.

Rode pinksterlunch

Wist u dat rood de liturgische kleur van Pinksteren is? Deze kleur wordt gebruikt voor alle dagen waarop de Geest centraal staat. Rond Pinksteren zijn er volop rode aardbeien, rabarber, rode sla en rode appels verkrijgbaar. Heerlijke ingrediënten om te verwerken in uw Pinksterlunch! Wordt het een beschuitje met aardbeien, een heerlijke rabarbercrumble of een pistolet met huisgemaakte tonijnsalade met stukjes appel?

Pinksterbollen

Waar hun oorsprong precies ligt is onduidelijk, maar al sinds de 17e eeuw worden speciale Pinksterbollen gegeten met Pinksteren. Deze zoete broodjes lijken wat op krentenbollen en worden ook wel luilakbollen genoemd. Dit omdat ze met Luilak, de zaterdag voor Pinksteren, gebakken worden. Deze gemakkelijk te maken broodjes zijn heerlijk met roomboter en stroop!

Wij wensen u een heel fijn Pinksterweekend. Op 2e Pinksterdag zijn wij gesloten. Vanaf dinsdag 22 mei staan wij weer voor u klaar met heerlijke belegde broodjes. Bestel ze eenvoudig via onze webshop!

Tags: , , , 0commentsIn: Uncategorized

Leave a Reply