Geniet u nog van uw lunchmoment?

Uit onderzoek blijkt dat er net zoveel op de werkplek achter het bureau wordt geluncht als op een aparte plaats zoals de kantine. Ook wordt er tijdens de lunch nog veel over werk gerelateerde zaken gesproken. Verliezen we zo ons ontspanmoment tijdens een werkdag? En genieten we dan wel optimaal van wat we op dat moment eten en drinken?

Broodje achter het bureau
Bijna 40% van de werknemers luncht in een kantine of een andere aparte ruimte. Ongeveer hetzelfde percentage luncht achter het bureau. Van deze mensen werkt 85% zelfs door tijdens de lunchpauze. Een derde van de werknemers is dus ook tijdens de lunchpauze aan het werk. De lunch is niet meer dan even snel iets te eten naar binnen schuiven. Eeuwig zonde als het aan ons ligt, want de lunchpauze is juist een mooi moment om even los te komen van het werk, te genieten van een lekker broodje en daarna met frisse energie weer verder aan het werk te gaan!

Genieten van eten
Hoe voorkom je in deze drukke wereld dat de lunch even iets ‘snel tussendoor’ wordt? Wij geven je graag wat tips om écht te genieten van de lunch:

  • Kies voor kwaliteit in plaats van kwantiteit
    Door iets te kiezen dat je echt heel lekker vindt, heb je automatisch erg veel zin in de lunch. En gun je jezelf er ook echt de tijd voor.
  • Variatie
    Verras jezelf met de lunch en ga niet elke dag voor hetzelfde. Eten met aandacht en nieuwsgierigheid wordt gestimuleerd als je afwijkt van je vaste routine.
  • Gedeeld genot is dubbel genot
    Samen eten versterkt het geluksgevoel van het genieten van eten! En zien eten doet eten.
1commentsIn: Uncategorized

Leave a Reply