Brownies, al eeuwenlang een genot

Een van onze populaire zoete snacks zijn onze brownies. Heerlijk zacht en smeuïg met de rijke smaak van chocolade. Over de oorsprong van de brownie gaan verschillende verhalen de ronde. Welke dan ook de eerste was, zeker is dat het recept al van behoorlijk ver terug dateert.

Eerste vermelding
De naam brownie kwam in 1896 voor het eerst voor in The Boston Cooking School Cook book. Het recept wijkt echter enorm af van de brownie zoals wij hem nu kennen. In de uitgave van 1906 van hetzelfde boek werd wederom een brownie genoemd, dit keer lijkt het te gaan om een receptuur die de voorloper is van de huidige brownie. In 1907 werd in het boek Cook Book Illustrated een recept gedeeld voor Bangor Brownies. Deze brownies hadden een volle, rijke chocoladesmaak en lijken enorm op de brownies van nu.

Brownie met glazuur van abrikoos
Een van de beroemdste verhalen over het ontstaan van de brownie stamt al uit 1893. Er wordt gezegd dat de eerste brownies geserveerd werden op de World’s Columbian Exposition. Een chef van het Palmer House Hotel kreeg van Bertha Palmer de opdracht om een toetje te maken voor de dames die de expositie zouden bezoeken. Haar verzoek was iets te maken dat makkelijk met de hand kon worden gegeten en kleiner was dan een stukje cake. De kok bedacht een brownie met walnoten en een glazuur van abrikoos. Ook vandaag de dag nog wordt deze brownie nog geserveerd in het Palmer House Hotel.

Heeft u ook zo’n zin gekregen in een brownie? Kom hem bij ons halen in de Lunch-bus of bestel hem alvast online!

Tags: , 1commentsIn: Uncategorized

Leave a Reply