Tips tegen een after lunch-dip!

U kent het vast wel, na het lunchen zit u weer achter uw bureau en opeens overvalt een gevoel van vermoeidheid u. De after lunch-dip begint vaak een half uur nadat u hebt geluncht. Hoe komt dit en heel belangrijk: hoe kunt u dit voorkomen? In dit blog vertellen we er meer over.

Biologische klok
We eten om ons energielevel op peil te brengen én houden. Maar toch voelt u zich soms na het eten vermoeider dan voor die tijd. Onze biologische klok draagt bij aan deze after lunch-dip. Uw biologische klok zorgt er namelijk elke dag tussen 14 uur en 16 uur voor dat uw lichaamstemperatuur daalt. Hierdoor maakt uw lichaam melatonine aan, een stofje waar u een beetje slaperig van wordt. De siësta die in zuidelijke landen na het eten gehouden wordt, is dus helemaal niet zo’n gek idee. Nu speelt niet alleen de biologische klok een rol bij de energiedip na de lunch. Veel mensen herkennen de dip ook van na het avondeten en dat is geen moment dat uw lichaam melatonine aanmaakt.

De juiste keuzes
Ook wat u eet, heeft invloed op het ontstaan van energiedips. De juiste voedingsstoffen zorgen voor het stijgen van het energiepeil. Echter, wanneer u de verkeerde keuzes maakt, krijgt uw lichaam niet de juiste energie en kan een maaltijd u zelfs energie kosten. Dit kan zich uiten in energiedips, vermoeidheid, futloosheid en weinig zin om iets te ondernemen.

Onze tips om een after-lunch dip te vermijden:

  • Voeg gezonde vetten en eiwitten aan uw maaltijd toe
    Gezonde vetten en eiwitten dragen bij aan een verhoogd energielevel. U vindt ze in vis, zuivel en ei.
  • Verminder de inname van suikers en snelle koolhydraten
    Volkorenbrood geeft uw lichaam meer energie dan wit brood. Suiker geeft snel en kort wel een energieboost, maar die zakt ook snel weer weg naar een energiedip. Kies dus vaker voor volkoren en verminder uw suikerinname om een dip te voorkomen.
  • Beweging en frisse lucht
    Zuurstof en beweging bevorderen de verbranding en energie. Een lunchwandeling naar de Lunch-Bus is dus helemaal geen gek idee!

Wanneer zien wij u weer in een van onze Lunch-Bussen?

Tags: , 1commentsIn: Uncategorized

Leave a Reply