Wat is het beste tijdstip om te lunchen?

Het moment waar veel mensen op een werkdag naar uitkijken is de lunch. Er is tijd om lekker iets te eten, bij te praten met collega’s en even los te komen van de werkzaamheden. Het tijdstip waarop we lunchen varieert nogal. Dat maakt ons nieuwsgierig naar wat nu het ideale moment is voor de lunch.

Onze interne klok
Voedingsdeskundige Daryl Gioffre geeft ons het antwoord. Het beste moment om te gaan lunchen, is tussen half 1 en 1 uur. Ook uit een studie van The American Journal of Clinical Nutrition blijkt dat dit het beste tijdstip is. Wat is hiervoor de verklaring? Onze interne klok. Hoe later je eet op de dag, hoe meer moeite je lichaam heeft met het verwerken van de calorieën. Vandaar dat je interne klok rond half 1 aangeeft dat het lunchtijd is! Dus ook al zit je net even lekker in de werk-flow, zorg dat je op tijd even de tijd neemt om te lunchen. Je lichaam zal je dankbaar zijn!

Minder snaaien
En bijkomend voordeel: als je op tijd luncht, voorkom je dat je later op de middag de snoepautomaat leegkoopt. Hoe langer je wacht met eten, hoe groter de kans dat een immens hongergevoel je overvalt en je gaat snaaien. Het is beter om goed, gevarieerd en gezond te lunchen. Soms kan daar heus wel een lekkere zoete of hartige snack bij!

De Lunch-Bus
Lekker en op tijd lunchen kost geen moeite meer dankzij de Lunch-Bus! Rond lunchtijd rijden we met onze 7 Lunch-Bussen op bedrijventerreinen op en rond Schiphol, Hoofddorp, Nieuw-Vennep en Lijnden. Hier treft u ons gehele assortiment belegde broodjes, snacks, drinken en allerlei andere artikelen aan. Maak dus even tijd voor de lunch, we zien u graag bij de Lunch-Bus!

Tags: , , 0commentsIn: Uncategorized

Leave a Reply